Ekumeninės pamaldos užbaigiant Maldos už krikščionių vienybę savaitę

Vakar, užbaigdami Maldos už krikščionių vienybę savaitę, dalyvavome tradicinėse ekumeninėse pamaldose Vilniaus Šv. Jono Krikštytojo ir Šv. Jono apaštalo ir evangelisto bažnyčioje.
Šiais metais pasirinkta savaitės tema: „Mes matėme užtekant jo žvaigždę ir atvykome jo pagarbinti“ (Mt 2, 2). Medžiagą šiai savaitei buvo paruošę Artimųjų Rytų krikščionys. Pasaulis ilgisi šviesos, kuri vestų mus pas Išganytoją ir padėtų įveikti įvairias tamsybes, kurios supa šiandienį pasaulį.
Krikščionių vienybės savaitė yra tradicinė kasmetinė iniciatyva, kuria primenama Kristaus malda už savo mokinius: „Tegul visi bus viena! Kaip tu, Tėve, manyje ir aš tavyje, tegul ir jie bus viena mumyse, kad pasaulis įtikėtų, jog tu esi mane siuntęs“ (Jn 17, 21).
Pamaldose dalyvavo įvairių krikščioniškų Bažnyčių ir bendruomenių atstovai, kurie vienu balsu šlovino Dievą, bei dalinosi įžvalgomis grupelėse ieškant kaip kartu galime atsiliepti į šiandieninio pasaulio iššūkius ir liudyti Kristaus šviesą, kurios visi ieškome Taip pat pamaldose buvo pasirašytas Ekumeninis kreipimasis, kviečiantis melstis už persekiojamus dėl tikėjimo, kurio tekstą galite skaityti čia.

Daugiau akimirkų iš pamaldų seminarijos facebook paskyroje.
 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį