Šv. Juozapo iškilmė – absolventų diena (2019 kovas)

Kovo 19 d. minėjome šv. Juozapo, Švč. Mergelės Marijos Sužadėtinio ir mūsų seminarijos globėjo, iškilmę.

Jau tradicija tapo, kad minint šv. Juozapą į seminariją susirenką jos buvę auklėtiniai kartu melstis ir dėkoti Viešpačiui už pašaukimą.

Iškilmingų šv. Mišių metu, Jo Ekscelencija Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas IV kurso klierikams Denisui Pavlovich, Aleksandrui Romanovski, Edgarui Jan Šostak ir Robertui Voičan suteikė lektorių skyrimus, kurie suteikia teisę viešai skaityti Šv. Mišių skaitinius ir tokiu būdų skelbti Dievo žodį. Taip pat V kurso klierikui Dariui Graževič buvo suteikti akolito skyrimai, leidžiantys aktyviau įsijungti į altoriaus tarnystę.

Po eucharistinės aukos visi šventės dalyviai sugužėjo į seminarijos konferencijų salę stebėti Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazijos mokinių ir mokytojų parengtos plastinės dramos „Vilties piligrimas“, kurioje pasakojama palaimintojo Teofiliaus Matulionio biografija.

Šventinės agapės metu buvo pasveikinti garbingą Juozapo vardą nešiojantys kunigai, taip pat kunigui Giedriui Bakūnui MIC buvo įteiktas Laterano universiteto teologijos bakalauro diplomas.

Mūsų šventės nuotraukas galite matyti čia.
 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį