Mokytojo–eksperto Jūragio Burkšaičio ir jo mokinių grafikos darbų paroda (2018 kovas)

Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje veikia Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokytojo - eksperto Jūragio Burkšaičio ir jo mokinių grafikos darbų paroda. Jūragis Burkšaitis 1983 m. baigė Vilniaus Dailės akademiją, įgijo grafiko specialybę, nuo 1992 metų yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys.
Kovo 2 dieną vyko susitikimas su darbų autoriumi. P. Burkšaitis pasakojo apie savo naudojamų technikų kilmę, savitumą, taip pat ir apie pedagoginį darbą.
J. Burkšaičio grafika kameriška ir formato, ir motyvų pasirinkimu. Dailininkas kuria oforto, sausos adatos ir ypač retos lietuvių grafikoje mecotintos technika. Šiomis technikomis atlikti ir jo mokinių darbai. Visi parodoje eksponuojami estampai be galo preciziški, pasižymintys nepriekaištinga atspaudo kultūra.
Parodą Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje galima aplankyti iki 2018 m. kovo mėn. 30 d. darbo dienomis 9.00-16.00 val., o kitu laiku - atvykimą iš anksto suderinus su bibliotekos vadove ir parodos kuratore Irena Aleksandravičiene tel. (8-5) 271 2251 arba el. paštu: biblioteka@vks.lcn.lt.
Nuotraukas iš pristatymo galite matyti čia.
Linas Braukyla
 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį