Dienos centro „Šviesa“ auklėtinių darbų paroda (2016 spalis)

Niūrią ir lietingą spalio 24 d. popietę Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos bendruomenės nariai susirinko į pirmosios šių akademinių mokslo metų parodos aptarimą. Ją seminarijoje surengė Vilniaus dienos centro „Šviesa“ lankytojai. Parodoje žmonės su negalia pristatė savo kūrybos darbus – keramikos dirbinius, tapybą, grafiką, tekstilę.

Į renginį pas mus atvyko šio centro lankytojai-parodos darbų autoriai ir dramos studijos aktoriai kartu su šio centro direktorės pavaduotoja ponia Sigita Narauskaite, mielomis pedagogėmis- teatro vadove Silvija Bilskyte, keramikos studijos vadove Astė Masiukaite, dailės studijos vadove Džina Jasiūniene ir tekstilės studijos vadove Jūrate Aleksandravičiene.

Direktorės pavaduotoja S. Narauskaitė trumpai pristatė šio centro veiklą. Vėliau centro auklėtiniai, vadovaujami teatro studijos vadovės Silvijos Bilskytės parodė trumpą vaidinimą “Akmens sriuba“ pagal Bruno Ferrero trumpus pasakojimus sielai.

Pasibaigus vaidinimui, renginio svečiams ir visai seminarijos bendruomenei centro pedagogės Astė Masiukaitė, Džina Jasiūnienė ir Jūratė Aleksandravičienė pristatė meno parodos autorius ir jų darbus, papasakojo kaip dirbama su proto negalia turinčiais žmonėmis, kad jie sukurtų tokius savitus meno kūrinius.

Renginio pabaigoje dvasios tėvas kunigas Saulius Bužauskas seminarijos bendruomenės vardu padėkojo visiems svečiams iš dienos centro „Šviesa“ už gražias jautrias emocijas, kurias patyrėme žiūrėdami spektaklį, už ryškius, spalvingus keramikos dirbinius, tapybos, grafikos ir tekstilės darbus, kuriuose įdėta tiek daug šių žmonių fizinių pastangų ir darbo, o svarbiausia -širdies šilumos ir meilės.

Paroda seminarijoje veiks iki lapkričio 17 d. Kviečiame apsilankyti ir patiems pamatyti ekspoziciją.

Nuotraukas galite pamatyti seminarijos facebook puslapyje.

 

Irena Aleksandravičienė

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį