Krepšinio turnyras Žemaičių Kalvarijoje (2013 spalis)

Mūsų seminarijos krepšinio komanda spalio 19 d. įvykusiame tarptautiniame tarpseminariniame krepšinio turnyre Žemaičių Krikšto 600 m. jubiliejui paminėti užėmė garbingą III – ąją vietą. Turnyrą organizavo Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarija.

Krepšinio turnyras Žemaičių Kalvarijoje

Šeštadienio ryte po brevijoriaus ir Šv. Mišių pasidėjo turnyras. Jį atidarė Telšių seminarijos rektorius kan. Viktoras Ačas, gražiu tritaškio metimu atrišdamas užrištą krepšinio tinklelį, kuriame buvo naujas krepšinio kamuolys nupirktas specialiai turnyrui. Turnyre dalyvavo keturios komandos: Telšių, Rygos, Kauno ir Vilniaus seminarijos krepšininkai. Pirmąsias varžybas sužaidė Telšių ir Rygos komandos. Turnyro šeimininkai telšiškiai užtikrintai nugalėjo. Antrose varžybose susikovė Kauno ir Vilniaus seminaristai. Nors ketvirtame kėlinyje vilniečiai pirmavo dešimties taškų persvara, bet kauniečiai sugebėjo išlyginti rezultatą ir laimėjo rungtynes keliais taškais. Trečias rungtynes žaidė Kauno ir Rygos seminaristai. Be didelės įtampos kauniečiai laimėjo rungtynes. Norint patekti į finalą vilniečiams reikėjo pergalės prieš Telšių seminaristus, tačiau turnyro šeimininkai įrodė, kad jie buvo vertesni pergalės. Vilniečiams pavyko išplėšti pergalę prieš rygiečius.

Krepšinio turnyras Žemaičių Kalvarijoje

Po skanių pietų prasidėjo krepšinio turnyro finalas. Mažajame finale susikovė Vilniaus ir Rygos komandos. Nors du kelinius vyko apylygė kova, tačiau trečiame ir ketvirtame kėlinyje vilniečiai įrodė savo persvarą. Finale susikovė Telšių ir Kauno krepšininkai. Pirmą kelinį kauniečiai laimėjo rezultatu 8:0. Atrodė, kad kauniečių ėjimo link pergalės niekas nesustabdys. Antrajame kėlinyje telšiškiai susikaupė ir kova vyko taškas į tašką, o trečiajame jiems pavyko sulyginti rezultatą ir jį persverti savo naudai. Ketvirtajame kėlinyje jie žaidė tarsi ant sparnų ir laimėjo rungtynes dvidešimties taškų persvara. Taigi turnyro pirmąją vietą ir gražiąją taurę laimėjo telšiškiai, kauniečiai ir vilniečiai tenkinosi kuklesnėmis taurėmis, o rygiečiai gavo didžiulį tortą su krepšinio simboliais. Naudingiausio žaidėjo titulą gavo rygiečių įžaidėjas.

Po padėkos kalbų ir Telšių seminarijos rektoriaus kan. Viktoro Ačo baigiamojo žodžio turnyras baigėsi, tačiau draugiškumas tarp seminaristų išliko.

Po sočios vakarienės visos krepšininkų komandos išvažiavo atgal į savo seminarijas

.

Gediminas Grigaliūnas

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį