Seminaristai turėjo susikaupimo dieną Šumske (2012 gruodis)

Lapkričio 30 d. penktadienį, paskutinę rudens dieną, visi Vilniaus seminarijos klierikai išvyko į Šumską, kad galėtų labiau atsidėti maldai ir pasiruošti artėjančiam Advento laikotarpiui.

Šumske nuo XVI a. stovi daili domininkonų bažnyčia su vienuolyno ansambliu ir yra globojama šv. arkangelo Mykolo. Šiandien vienuolyne yra įrengti rekolekcijų namai, kur seminarijos bendruomenė buvo šiltai priimta ir apgyvendinta. Klierikams atvykus ir įsikūrus susikaupimo diena buvo pradėta Vakarine liturginių valandų malda, po kurios sekė kun. Mindaugo Kučinsko, tarnaujančio Druskavoje, dvasinė konferencija. Susikaupimo dienos vedėjas pirmojoje savo konferencijoje, paliesdamas kančios temą, kalbėjo klierikams apie labiausiai rūpimus dalykus – Kristaus kvietimą viską palikti ir sekti Juo. Galiausiai pirmoji diena buvo užbaigta Švč. Sakramento adoracija.

Šumsko šv. arkangelo Mykolo bažnyčia

Antrąją ir paskutiniąją dieną kun. Mindaugas ragino seminaristus uoliai panirti į dvasinį gyvenimą ir mūsų darbuose, santykiuose su kitais, jį iškelti į pirmą vietą. Susikaupimo dienos vedėjas kalbėjo apie maldą, jos svarbą ir reikalingumą krikščionio ir kunigo gyvenime. Po dvasinių konferencijų sekė Susitaikinimo pamaldos ir šv. Mišios, o vakare susikaupimo diena užbaigta pasidalinimu rate.

Tai buvo jau antrosios susikaupimo dienos šiais studijų metais. Tokie atsitraukimai nuo kasdienos rūpesčių ir pareigų leidžia labiau atsidėti maldai ir sustiprinti santykį su Dievu. Tai svarbu klierikams – būsimiems kunigams – bet ne tik, tai svarbu kiekvienam tikinčiajam. Tegul šis prasidėjęs Advento laikotarpis nuramina mūsų širdis, teuždega džiugiu, ramybės kupinu Kristaus atėjimo laukimu.

Gabrielius Satkauskas

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį