Mokslinė konferencija Evangelijos žinios tūkstantmetei Lietuvai metams paminėti

Konferencijos plakatas

Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija kviečia į mokslinę konferenciją „Padarykite mano mokiniais visų tautų žmones“, skirtą Lietuvos vyskupų paskelbtiems Evangelijos žinios tūkstantmetei Lietuvai metams paminėti.

Konferencija vyks 2009 metų spalio 24 d., šeštadienį, seminarijos patalpose (Kalvarijų 325, Vilnius). Konferencijos pradžia – 10.00 val., pabaiga numatoma apie 14.00 val.

Pirmojoje konferencijos sesijoje bus susitelkta į istoriją: dr. Darius Baronas analizuos krikščionių ir pagonių kaimynystę Baltijos regione I ir II tūkstantmečių sandūroje, kun. dr. Kęstutis Žemaitis atskleis Lietuvos Krikšto kaip pasirinkimo tarp Rytų ir Vakarų reikšmę, dr. Artūras Grickevičius nagrinės krikščionių istorinės sąmonės paradigmas, o dr. Mindaugas Paknys, remdamasis Pažaislio freskomis, nušvies pirmojo žinomo Lietuvos misijonieriaus šv. Brunono istoriją.

Antroji sesija prasidės krikščionybės indėlio į Lietuvos meną analize – dr. Sigita Maslauskaitė kalbės apie kryžiaus ikonografiją. Vėliau dr. Ingrida Gudauskienė ir kun. dokt. Danel Dikevič pristatys rašytinę Evangelijos žinios lietuvių kalba istoriją: jie apžvelgs senuosius lietuviškuosius Šventojo Rašto vertimus ir nagrinės, kuo jie aktualūs šiandien. Stačiatikių kunigas t. Vitalijus Mockus pristatys ženklų ortodoksų tikinčiųjų indėlį į Lietuvos istoriją. Pranešimą yra pakviestas skaityti taip pat ir evangelikų liuteronų atstovas.

Po kiekvienos sesijos bus skirta laiko klausimams ir diskusijai. Renginį savo giesmėmis papuoš seminarijos choras.

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį