Knygos "Visiems tapau viskuo" pristatymas

Bibliotheca Sancti Josephi

Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija kviečia į knygos „Visiems tapau viskuo“ pristatymą, kuris įvyks 2009 spalio 7 d., trečiadienį, 19 val. Seminarijos konferencijų salėje (Kalvarijų 325, Vilnius).

Tai II – asis serijos „Bibliotheca Sancti Josephi“ tomas, skirtas neseniai pasibaigusiems apaštalo Pauliaus metams paminėti. Pirmojoje knygos dalyje sudėti įvairių Vilniaus seminarijos ir kitų aukštųjų mokyklų dėstytojų straipsniai, analizuojantys įvairius apaštalo Pauliaus mokymo aspektus ir jo įtaką vėlesniam atskirų teologijos sričių, filosofijos, Socialinio Bažnyčios mokymo vystymuisi. Antrojoje dalyje – buvusių ir esamų seminarijos studentų (Mozės Mitkevičiaus, kun. Francišek Jusiel, kun. Sauliaus Bužausko) ir Vytauto Didžiojo universiteto teologijos fakulteto studentės Sandros Kratavičiūtės darbai apaštalo Pauliaus laiškų temomis. Trečiojoje dalyje galima rasti dvi pirmojo „Bibliotheca Sancti Josephi“ tomo recenzijas, taip pat Svetlanos Adler – Mikulėnienės straipsnį apie Popiežiškąją lietuvių šv. Kazimiero kolegiją Romoje.

Pristatymo metu knygos sudarytojai dr. Ingrida Gudauskienė ir kun. lic. Danel Dikevič plačiau nušvies jos idėją, bus pristatytos dvi knygos recenzijos, parengtos kun. dr. Sauliaus Rumšo OP ir kun. dr. Vidmanto Šimkūno SJ, buvę šv. Kazimiero kolegijos Romoje studentai (vienas iš kurių - kun. dr. Leonas Zaremba SJ, išgyvenęs kolegijos įkūrimą ir pirmuosius jos gyvavimo metus) dalinsis gyvais prisiminimais apie šią Lietuvai ir Bažnyčiai svarbią instituciją. Renginį savo giesmėmis papuoš seminarijos choras, vadovaujamas Jeronimo Serebrinsko. Numatoma renginio trukmė – apie 1,5 val.

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį