Tarpseminarinis krepšinio turnyras (2006 m. lapkritis)

Lapkričio 11 d. Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje vyko tarpseminarinis krepšinio turnyras. Jau antrus metus šis renginys yra tapęs tarptautiniu, nes be Vilniaus, Kauno bei Telšių seminarijų studentų komandų, jame dalyvauja ir klierikai iš Rygos.

Sporto šventė prasidėjo šv. Mišiomis lotynų kalba, kurioms vadovavo Rygos seminarijos ugdytojas kun. E. Cakuls.

Papusryčiavę, visi šventės dalyviai susirinko sporto salėje, kur visus svečius pasveikino Vilniaus seminarijos sporto ministras, trečiakursis A. Meškauskas. Klierikas visiems sportininkams linkėjo gražių, be traumų, varžybų bei pristatė šių metų varžybų šūkį: „lenktyniaukime tarpusavio pagarba (Rom 12,10)“. Turnyro pradžią paskelbė bei atidarymo kalbą sakė Vilniaus kunigų seminarijos rektorius kun. R. Šalaševičius. Rektorius sakė, kad čia mus surinko ne tik krepšinis, nes krepšinis yra tik formali priežastis mūsų susibūrimui. Mes susirinkome todėl, kad mus vienija tikėjimas į Jėzų Kristų ir pašaukimas. Tai gi šis turnyras yra puiki proga pamatyti ir susitikti su pašauktaisiais kunigystei iš kitų vyskupijų ar šalių bei išsakė visų seminarijų rektorių lūkestį, kad ši šventė būtų proga atgaivinti mūsų tikėjimą ir pašaukimo malonę. Rektorius kvietė visus išgyventi tarpusavio bendrystę ir tuo pačiu smagiai pasižaisti krepšinį.

Krepšinio varžybos vyko visą pusdienį, kol po įtemptų varžybų visoms komandoms teko pripažinti Kauno seminarijos auklėtinių pranašumą. Pirmosios vietos laimėtojams nusileido Telšių seminaristai, treti liko vilniečiai, o svečiai iš Latvijos užėmė ketvirtą vietą. Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo Kauno seminarijos auklėtinis R. Rutkauskas, o daugiausia tritaškių varžybų metu įmetė Vilniaus seminarijos komandos žaidėjas E. Tūbelis. Po apdovanojimų ceremonijos turnyras kaip ir pradžioje buvo pabaigtas malda bei bendra visų komandų nuotrauka, mintyse jau mąstant apie susitikimą krepšinio aikštelėje kitais mokslo metais.

Mindaugas Bernotavičius

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį